Press "Enter" to skip to content

VIDJELA SAM SEBE KAKO GORIM U MEZARLUKU

Poznata bollywoodska glumica Sana Khan napustila je svijet showbiznisa prije dvije godine kada ju je uputio muftija Muhammad Anas. Kasnije se udala za njega i napustila svijet estrade. No sada je otkrila zašto je napustila svijet puna slave i novca. Razlog zašto je rekla ljudima bio je taj što je vidjela sebe kako gori u vatri u grobu i taj san se ponavljao sve dok nije napustila showbiz.

Posljednje dvije godine možemo vidjeti i Sanu Khan i njenog supruga muftiju Anasa u vijestima iz raznih razloga. Sama Sana Khan je počela raditi dawu i usmjeravati sestre muslimanke i nemuslimanke prema islamu i kako prakticirati islam u pravom smislu riječi. Sana Khan je također vrlo aktivna na svojim platformama društvenih medija gdje objavljuje svoje vlogove u kojima se može vidjeti u pratnji supruga kako posjećuje Mekku radi hadža, a drugi blogovi također sadrže sadržaje koji su relevantni za islamsku povijest ili spomenike.

Osim njih, mnogi islamski učenjaci iz Indije i Pakistana kao što su muftija Tariq Masood i Tariq Jameel bliski su prijatelji muftije Anasa i Sane Khan. Na njenom putu da bude vraćena kao muslimanka Tariq Masood i Tariq Jameel odigrali su ključnu ulogu u usmjeravanju muftije Anasa i Sane Khan, zapravo, ideju o vjenčanju muftija Tariq Masood je također dao muftiji Anasu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *