Vlora Çitaku, ambasadorka Kosova očitala lekciju u sjedištu UN-a, Dačić postiđen napustio zasjedanje

Vlora Çitaku, ambasadorka Kosova u UN-u juče je pred svjetskom javnošću očitala lekciju iz hrabrosti i odvažnosti; juče je održala takav govor u sjedištu UN-a,napominjući sve zločine agresorske Srbije na prostoru bivše Jugoslavije, posebno ističući Srebrenicu, da je Ivica Dačić postiđen morao napustiti zasjedanje!
Vlora, Allaha ti svako dobro dao i ojačao te na putu istine i pravde!

Ambasadorica BiH u UN nije smjela, čitaj, bilo joj zabranjeno govoriti od strane velikosrpskih vladara Bosne pred vijećima UN o Genocidu, o bilo čemu o Srebrenici. Svima nam je jasno od koga dolaze ove instrukcije i veto. Nevjerovatno poniženje naseg naroda i zrtava Genocida nastavlja se pred svjetskim institucijama. Nista se nije promijenilo od onih vrelih julskih dana 1995 kad su srpske ubice i plaćenici krenuli po Srebrenickim šumama u lov na iznurene dugogodošnjom glađu Srebrenicane.
Ona, ambasadorica Čolakovicka ne smije nista reci jer je nas narod jos uvijek u čeljustima nekoliko ljudi iz jedne partije one iste sa čijim rukovodstvom smo doživjeli najveće patnje i Genocid!
Gospodja Čolaković se boji ali se zato ne boji pričati i sve jasno, odlučno na savršenom engleskom reći ambasadorica Republike Kosovo pred vijećem EU. Zao mi je da niste čuli ovaj govor, ove hronoloski pobrojane zločine Srbije, jer ona je stalno podcrtavala da je kreator svih zločina od Đerdapa do Triglava, spominjući nekoliko puta našu Bosnu s imenovanjem svih gradova u kojima je počinjen Genocid, posebno naglašavajući Srebrenicu, upravo Srbija.Sve im je skrementala tako odresito bez uvijanja a srpski Dačić je slušajući sve to, premještao se vrpoljio na stolici, preznojavanući se od muke gledajući kako vijeće UN gleda u lijepu pametnu ambasadorku R Kosova i sluša optužbe na velikosrpski racun u perfektnom engleskom. Nije tu moglo biti zabune,zna to srpski ministar Dačić preznojen i zajapuren blejeći preneraženo i s mržnjom u lijepu pametnu Albanku.
Da ste samo mogli slušati njen govor o našoj tragediji, kao da je Bošnjakinja i nasa zastupnica.
Vjerujte da ovakav nas odnos i ponasanje će nas svesti na nivo i stanje Palestinaca ako nastavimo s nipodaštavanjem sebe samih
Niko vas u svijetu nece postovati i cijeniti kao narod ako sami ne pokazate dostojanstvo i zelju da branite svoju cast. Ljigave, slabe i neznalice niko ne voli
Jedan mali piljak svak ce se usuditi šutnuti kad mu se nade na putu, ali malo veći kamen će gledati da bar zaobiđe bez šutanja da ne bi povredio svoju nogu.
Na fotografiji: Pametna lijepa ambasadorica Republike Kosovo ? Vlora Ćitaku … Hvala ti pametna pravedna gospodjo u ime svih nas.”

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara