Voditelj javno na televiziji prihvatio Islam

IslamBosna.ba – Jedan voditelj, koji je rođen, odrastao i odgajan u kršćanstvu je tokom emisije na jordanskoj televiziji obznanio svoje prihvatanje islama.

Avni Kandih, jordanski voditelj, obznanio je svoje prihvatanje islama istakavši da je “preboraćaj iz kršćanstva u islam došao nakon studioznog proučavanja vjerskih pitanja i moralnih normi.”

On je, u razgovoru za jedan jordanski list, istakao da je “najveći razlog njegovog prihvatanja islama bila sura el-Ihlas, koja je pojasnila suštinu vjerovanja u odnosu na vjerovanje kršćana.” On je dodao: “Imanske činjenice koje postoje u Kur’anu, ajetima i kur’anskim nadnaravnim rečenicama, podstiču čovjeka da prihvati islam, jer je islam vjera mira i ljubavi.”

Nakon obznane prihvatanja islama, Avni je izložen velikom pritisku svoje rodbine i prijatelja, da je bio prinuđen deaktivirati svoj lični profil na Facebooku.  Komentarišući te pritiske, on kaže: “Hvala Allahu na blagodatima islama. Ova vjera je životni program, ali veliki broj ljudi su nemarni prema njenim odredbama.” On još dodaje: “Oni koji nisu shvatili suštinu islama, oni su se udaljili od njega, dok oni koji su ga istinski shvatili, u njemu će pronaći svoju vjeru i smiraj.”

IslamBosna.ba

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara