Press "Enter" to skip to content

Vojin Mijatović: Genocid u Srebrenici je crna tačka naše generacije!

Dvadesetak dana ostalo je do obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici. U memorijalnom centru Potočari biti će klanjana dženaza i obavljen ukop najmanje 46 žrtava genocida.

Podsjećamo, više od 8.000 većinom bošnjačkih muškaraca i dječaka ubijeno je u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine. Protjerano je više od 40.000 osoba među kojima se mnogi nikada nisu vratili u prijeratne domove.

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja genocida oglasio se Vojin Mijatović i njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:
Član Socijaldemokratske partije naglašava kako politika nije samo popularnost, glasovi i odgovornost. Prošle godine poklono se žrtvama genocida u Srebrenici i smatra to ljudskim činom. Ove godine učinit će isto, ali u društvu svojih stranačkih kolega.

Pozvao je sve one koji ga ovih dana prozivaju da mu se pridruže u Srebrenici 11. jula kako bi pokazali da su drugačiji od režima Milorada Dodika, naglasio je da nova politička generacija mora preuzeti odgovornost za prošlost.

Za kraj je dodao da je odlazak u Srebrenicu ljudski čin i izrazio želju da se genocid nikad, nikome ne ponovi!”, navodi se u objavi Vojina Mijatovića.
Radio Sarajevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *