Press "Enter" to skip to content

VOJIN MIJATOVIĆ NAJAVIO: OVE GODINE ĆEMO ZA DAN DRŽAVNOSTI BIH U BANJALUCI NAPRAVITI VELIKU…

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS Vojin Mijatović reagirao je na Facebooku nakon sinoćnjeg skupa u Banja Luci.

– Ima li razlike. Nakon mitinga tzv. opozicije i mitinga vlasti u Republici Srpskoj, ima li kakve razlike? Naravno da ima, jedni su na vlasti, a drugi nisu i ništa sem toga! Da li sada shvataju filozofi važnost Pokreta za državu, da li sada shvataju ”nadri političari” da bosanskohercegovačka politika u Republici Srpskoj ne smije biti puko popunjavanje bošnjačkih kvota.
Neophodna je bosanskohercegovačka politika kakvu smo počeli, a ne dodatna sagregacija manjine koja ide na ruku samo pojedincima. Bosna i Hercegovina se brani i gradi na svakom svom pedlju i to sa ljudima koji je istinski vole, nije niti će ikada biti ekskluzivitet samo Bošnjaka, samo Srba, samo Hrvata!
Zato, prošle godine smo prvi put u postdejtonskoj historiji organizovali Dan državnosti BiH u Banja Luci, ove godine najavljujem još veći i još moćniju Akademiju 25.11.2022. Ili ćemo propasti zajedno, ili ćemo uspeti zajedno, ja biram zajednički uspeh pa koliko god taj put bio težak i trnovit – napisao je Facebooku Mijatović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *