Press "Enter" to skip to content

VOZAČ OVOG GOLFA JE NAMJERNO UDARIO POLICAJCA I POBJEGAO

Sinoć oko 00:50 u Splitu, u Ulici Domovinskog rata, teško je stradao policajac (20).

Kako je saopćila splitska policija, mladi policajac je tokom obavljanja nadzora i kontrole saobraćaja izdao naredbu za zaustavljanje automobila, ali zasad nepoznati vozač se oglušio te je bez usporavanja ili zaustavljanja nastavio vožnju i autom udario policajca, a potom pobjegao.

Splitska policija intenzivno traga za muškarcem koji je u samo centru grada automobilom teško povrijedio policajca. Prema neslužbenim informacijama, postoje indicije da bi se policajac mogao izvući jer se ne radi o povredama glave. Slobodna Dalmacija javlja daje vozač za kojim traga policija bio u crnom Golfu 7.

Policija je jutros objavila i fotografije automobila kojeg se traži.

  • U odnosu na događaj u Splitu u ulici Domovinskog rata, jutros, 30. novembra 2022.g., u 00:50 sati u kojem je nepoznati vozač vozilom teško povrijedio 20-godišnjeg policijskog službenika, prema do sada utvrđenim činjenicama postoji sumnja da je u događaju učestvovao vozač koji je upravljao crnim vozilom golf.

Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili lično pristupe u najbližu policijsku stanicu”, piše policija.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *