Vremenska prognoza: Evo šta građane BiH u narednoj sedmici očekuje, osim jutarnjih minusa

Slab snijeg je zahvatio Srbiju, a u toku jutra očekuje se i u Bosni i Hercegovini, posebno u istočnom dijelu države na granici sa našim komšijama.

Snijeg trenutno pada na području Zlatibora, a temperature na području Kopaonika i Crnog Vrha su ispod nule.

Oni koji se pripremaju na put, vozače očekuju zimski uvjeti vožnje, pa ih podsjećamo na obaveznu upotrebu zimske opreme.

U ponedjeljak, 19. novembra, u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne sunčano. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg.

Vjetar, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U utorak, 21. novembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -4 do 3, na jugu od 2 do 5, a dnevne od 8 do 14 stepeni.

U srijedu, 22. novembra, u većem dijelu naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 3 od 7, a dnevne od 9 do 15 stepena.

U četvrtak, 23. novembra, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 5 od 10, a dnevne od 10 do 16 stepeni.

(Izvor: Avaz.ba)

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara