Press "Enter" to skip to content

Vučić: Kao mali sam učen da ne volim one koji su ubijali moju porodicu

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, pričao je, tokom gostovanja na TV Pink, o djetinjstvu provedenom u Bosni i Hercegovini i o tome kako je učen da ne voli druge narode. Tokom uvodnog dijela gostovanja, Vučić je govorio o prošlosti i ratovima koji su zadesili region.

Jačanje nacionalne svijesti sa našim narodom niko ne može da nam zabrani. Uz neku slavsku večeru možemo da pričamo o svim nepravdama. Mene je vaspitavala baka, mi smo je zvali majka. Ona je provodila ljetnje vrijeme ovdje, a ja zimsko u Čipuljiću.
Mnogo vremena sam provodio sa njom. Njoj su ubili muža, pola familije, ona je iz Donjeg Vakufa, dok je moj deda bio iz Čipuljića. Kao dečak sam učen, ne da mrzim, ali da ne volim one koji su to učinili mojoj porodici“, rekao je šef srpske države, a potom objasnio zašto nije otišao u Srebrenicu.

“Nisam otišao u Srebrenicu, jer smatram da nisam dobrodošao. Nisam se oglasio, jer neko ne želi da osjetite pijetet, već želi da vas natjera da ukinete Republiku Srpsku i da na takav način gradi svoju budućnost.

Što se tiče srpskih žrtava, mi ćemo o tome morati da govorimo. Zašto niko nije napravio film o Jasenovcu”, upitao je on. Pored pomenute teme, Vučić je govorio i energetskog stabilnosti Srbije na zimu, ali i tome ko će biti novi mandatar za sastav Vlade.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *