Press "Enter" to skip to content

VUČIĆ: KO BI DANAS NAPAO SRBIJU, PLATIO BI VEĆU CIJENU NEGO ’99

Niko nema razloga bojati se Vojske Srbije i njezina naoružavanja, ali je svi trebaju poštovati, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon nedavne vojne vježbe srbijanske vojske te je ocijenio da je ona desetak puta jača nego što je bila prije 10 godina.

On je, nakon vojne vježbe u kojoj je ranije ove sedmice prikazan dio novog naoružanja VS-a, u intervjuu rekao da su po vatrenoj moći i u ljudskim resursima oružane snage Srbije danas 12 puta iznad onog što su imale prije 10 godina.

Od Sjedinjenih Država je kupljeno 118 Hummera, dosad ih je stiglo 66 i bit će naoružani domaćim oružjem, od Kine su nabavljeno dronovi CH-3, domaće zrakoplovstvo je “naoružano do zuba”, rekao je Vučić.

Naša ulaganja su ogromna, ali o tome ne želim govoriti”, dodao je, naglasivši da se Srbija opredijelila za vojnu neutralnost, ali da mora biti faktor odvraćanja za sve.
Ko bi danas odlučio napasti Srbiju, morao bi platiti veću cijenu nego 1999. godine, poglavito na kopnu – rekao je Vučić, aludirajući na NATO-ovo bombardiranje Srbije, kojim su prekinuti srpsko-albanski sukobi na Kosovu.
Vučić je istaknuo da Srbija s NATO-om danas ima dobru suradnju, profesionalan i korektan odnos.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *