Press "Enter" to skip to content

Vučić najavio novo oružje Vojske Srbije: “Čekam da prođu izbori i pokazaću vam”

U Srbiji je za nedjelju, 3. aprila zakazan prvi krug predsjedničkih izbora.

Glasači će moći da biraju između osam kandidata, a oni su: Biljana Stojković (Koalicija Moramo), Miša Vacić (Srpski patriota), Branka Stamenković (Koalicija Suverenisti), Zdravko Ponoš (Ujedinjena Srbija), Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici), Aleksandar Vučić (Koalicija Zajedno možemo sve), Miloš Jovanović (koalicija NADA), Boško Obradović (Patriotski blok).

Izbori će biti redovni jer je istekao petogodišnji mandat dosadašnjeg predsjednika Aleksandra Vučića.
Izborna kampanja je u punom jeku pa je tako u niškoj hali Čair Vučić, koji je najveći favorit za pobjedu, održao predizborni skup Srpske napredne stranke. On je iskoristio priliku da najavi novo oružje koje nabavlja država.

“Strašno je važno čuvati mir i stabilnost. Mi moramo biti na europskom putu, ali ja ne mogu učestvovati u histeriji gdje izbacuju Dostojevskog iz škola samo zato što je Rus. Srbija je bila i ostat će slobodna zemlja. I ponosan sam na to što građani Srbije sve to razumiju. Mi sami čuvamo svoje nebo i zemlju. Sarađujemo s NATO-om, ali ne možemo zaboraviti Aleksinac i Grdeličku klisuru, ni malu Bojanu, Milicu i Sanju”, rekao je.

“Čekam da prođu izbori, a onda ću vam pokazati nešto novo u naoružanju Vojske Srbije, da vidite koliko smo jači. I snažniji smo ne da bismo napadali druge, već da čuvamo mir. Da nikome više ne padne na pamet napadati našu zemlju i našu djecu”, rekao je Vučić.
Radio Sarajevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *