Press "Enter" to skip to content

Vučić o izjavi Izetbegovića: To me brine, kompliciraju se stvari u BiH

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentirao je nedavnu izjavu šefa SDA Bakira Izetbegovića o “prebrojavanju”. Vučić kaže da se stvari u BiH kompliciraju i poručio da želi sačuvati mir.

“Moramo razgovarati s Bošnjacima i da dugoročno rješavamo probleme s njima. Sve ove izjave me brinu”, rekao je Vučić, prenosi Avaz.

Izetbegović je prije nekoliko dana na skupu SDA u Hadžićima govorio o vojnoj snazi pa je rekao da su se prebrojali.

“I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”, rekao je šef SDA govoreći o slučaju najgoreg scenarija. Izetbegovićeva izjava izazvala je žestoke kritike, a osude su stigle i iz Hrvatske. Američka ambasada je rekla da je Izetbegovićeva izjava ratnohuškačka.

Izetbegović: Moja izjava nije ratnohuškačka
Izetbegović je rekao kako je njegova izjava izazvala bujicu pretjeranih reakcija. Kaže da je zgrožen tvrdnjom da se radi o ratnohuškačkoj izjavi.
“Niti ima potrebe za zgražanjem, niti je izjava ratnohuškačka. Naprotiv, tvrdnja da ćemo uvijek biti spremni da učinimo sve kako bismo sačuvali vlastitu državu, sigurnost i mir u njoj naše je pravo i obaveza. Tu obavezu svakom građaninu BiH propisuje i Ustav”, rekao je Izetbegović, prenosi Avaz.

Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *