Press "Enter" to skip to content

VUČIĆ SE NASEKIRAO: U TRI DANA SAM OSTARIO 10 GODINA, NIKAD NIJE BILO OVAKO TEŠKO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Kragujevcu kako je nakon napada Rusije na Ukrajinu izložen velikom pritisku te da su protekli dani za njega noćna mora.

“Ja to nisam u ovih 10 godina nikada doživio. Čak ni u Briselu 2013. godine, kada je bilo veoma, veoma teško, nije bilo tako teško kao sada”, kazao je Vučić, prenosi Radiotelevizija Srbije.
Odgovarajući na novinarski upit očekuje li pritiske nakon izjava pojedinih dužnosnika da je Srbija zaključcima o Ukrajini diskvalificirala sebe iz procesa pristupanja EU, Vučić je kazao kako je najveći teret prihvatio na sebe i da mu je drago što drugi ljudi ne osjećaju sve te pritiske i primjedbe.

“Dan mi je kao godina dug. Prethodna tri-četiri dana trajala su mi kao pola života. Ostario sam u prethodna tri dana kao prethodnih deset godina. Mi imamo poziciju naše države, i koliko god i kako god mogli, čuvat ćemo je”, kazao je Vučić, koji je prisustvovao početku radova na gradnji nove tvornice kompanije Wacker Neuson u Kragujevcu.

Vučić je, podsjećamo, ranije zauzeo neutralan stav o agresiji Rusije na Ukrajinu rekavši da Srbija “neće Rusiji uvoditi sankcije da bi se dodvorila nekome”. Istovremeno, Vučić je izrazio podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *