Press "Enter" to skip to content

Vučić: Situacija u BiH će biti mnogo ozbiljnija i teža nakon 12. ili 13. jula

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja javnosti u kojem je najviše govorio o situaciji na Kosovu, kratko prokometnarisao i stanje u BiH i RS.

– Danas nisam govorio o situaciji u BiH i RS. Tamo će biti mnogo ozbiljno i teže poslije 12. i 13. jula – kazao je kratko Vučić.

U današnjem obraćanju, Vučić se situacije u Bosni i Hercegovini dotakao tek kratko, prilikom odgovaranja na novinarska pitanja.

“Imamo mi mnogo većih briga od vaših podsmijeha”, rekao je Vučić novinarima, pa nastavio: “A to je i situacija na Kosovu, a danas nisam želio da govorim o situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, jer vjerujem da će tamo situacija biti mnogo ozbiljnija i teža poslije dvanaestog ili trinaestog jula”.

Sa ovom opaskom Vučić je završio konferenciju i odmah se udaljio, pa je izostala prilika za dodatna potpitanja novinara.

Vučić je danas još najavio i da će tražiti hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a zbog situacije na Kosovu, gdje, kako je rekao, traje ‘akcija progona i etničkog čiščenja koju provodi prištinski režim nad srpskim narodom’.

Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *