Press "Enter" to skip to content

Vučić: Slijedi nam najveći sukob od II. svjetskog rata, ovo do sada je ništa…

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić je tijekom sinoćnjeg gostovanja na RTS-u govorio o aktualnim pitanjima, među kojima je bila i situacija na Kosovu. Vučić se osvrnuo i na događanja u svijetu i dao nimalo svijetle prognoze.

Na početku emisije voditeljica je pitala Vučića zašto ga i dalje optužuju i kritiziraju. Vučić je komentirao da je bilo “zanimljivih optužbi”.

“To su optužbe od diktature, autokracije i autoritativnosti, a to je dio političke svakodnevice. Vidjeli ste divljanje nekoliko zastupničkih grupa, nekoliko napada i na mene i na predsjednika skupštine, a nitko nije isključen s te sjednice”, rekao je Vučić za RTS.

“Predstoji nam najveća kriza u svijetu koju smo vidjeli od Drugog svjetskog rata”
Vučić je nastavio govoriti o situaciji na kosovu i zbivanjima u toj zemlji nakon 2000. godine.

“Predstoji nam najveća kriza u svijetu koju smo vidjeli od Drugog svjetskog rata. Ovo je bilo skoro pa ništa, od onoga što nam slijedi. Pred nama je velika eskalacija.

Ja se nadam da će ljudi razumjeti da ona nikome nije potrebna i da će se truditi da deeskaliraju situaciju. U narednih pet do šest mjeseci slijede najveći sukobi do sada. Srbija će se zbog geopolitičkih događanja naći između ‘čekića i nakovnja’.

Pritisci na Srbiju, kada su u pitanju odnos prema Rusiji i Kosovo i Metohija, bit će neusporedivo snažniji. Za nas će biti teško tko god pobijedio u ratu. Sada vam je jasno da idemo u potpuni kaos.

Jako je teško, gotovo pa nemoguće, pobijediti zapadno jedinstvo kada je u pitanju rat u Ukrajini. Zajedništvo Rusa se budi tek sada, nakon što je ukrajinskoj vojsci stigla značajna pomoć u vidu Leopard tenkova”, izjavio je predsjednik Srbije gostujući na RTS-u.
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *