Press "Enter" to skip to content

VUČIĆ STAO NA STRANU PUTINA: POZNAJEM GA BOLJE NEGO 99% LIDERA U SVIJETU, RAZUMIJEM GA ŠTA MU JE U GLAVI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostujući na TV B92 kazao kako se Beograd trudi da ne rizikuje kada se govori o ratu u Ukrajini i uvođenju sankcija Rusiji.

Vučić je rekao da kada se “izuzme moralni i emotivni dio”, nema potrebe da podsjeća ko je bio “na strani Srbije”.

“Moje pitanje je šta ćemo da radimo u Vijeću sigurnosti UN-a kada se postavi pitanje Kosova, po kojoj cijeni ćemo da dobuijemo gas, kako ćemo da kažemo onima koji nam nisu uvodili sankcije i ništa nisu uradili – mi ćemo da se obračunamo sa vama”, rekao je.
“Mislim da smo donijeli najpravičniju i najbolju odluku za nas. A kako da vrše pritisak na nas oni koji biraju koje sankcije žele, a koje ne žele i baš hoće da mi uvedemo sankcije koje ni oni ne žele”, dodao je Vučić.

Srbijanski predsjednik iznio je tvrdnje kako dobro poznaje ruskog lidera Vladimria Putina i da može razumjeti šta mu je u glavi.
“Vjerujem da poznajem Putima bolje nego 99% lidera u svijetu i mogu da razumijem šta mu je glavi. Mislim da ga je Zapad na početku iznenadio i da je sada u situaciji u kojoj nema kud i da više on iznenađuje Zapad i mora da se bori”, rekao je.

Vučić je objasnio da se Srbija nije ponašala politički već u skladu sa normama međunarodnog prava.

“Kažu nema više sjedenja na dvije stolice, a ja kažem da imamo samo jednu stolicu – stolicu Srbije”, objasnio je za B92.

On je naglasio da Srbija isključivo mora da štiti svoje interese.

“Nećemo da ugrožavamo mir i stabilnost, to je jedna od stvari koju zamjeram Slobodanu Miloševiću. Nikada zemlju ne bih stavio ispred sebe već bih sam snosio posljedice”, poručio je večeras Aleksandar Vučić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *