Press "Enter" to skip to content

VUČIĆ ZANIJEMIO! Niko pred Vučićem nije govorio ovako o Kosovu kao Erdogan

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je na konferenciji za medije u Palati Srbija, da je zadovoljan zbog sporazuma između Srbije i Kosova o prelasku granica samo sa ličnim kartama.

Govoreći o tenziji koja u prethodnom periodu pratila dijalog Beograda i Prištine, turski predsjednik je rekao da zvanična Ankara podržava pregovore i da je veoma dobro što su se tenzije smirile. Tom prilikom, on je pred svojim srpskim kolegom, Aleksandrom Vučićem, ponovo stav Turske o nezavisnosti Kosova rekavši da je zadovoljan što su Srbija i Kosovo postigle sporazum o prelasku granica.

„Veoma smo zadovoljni da je postignut sporazum kad je riječ o prelasku granica samo sa ličnim kartama između Srbije i Kosova. Što se tiče registrarskih tablica, nadam se da će se sporazum postići u najskorije vrijeme, kao i po drugim problematičnim pitanjima“, rekao je Erdogan.
Odgovarajući na pitanje ko je kriv za trenutnu krizu u Evropi i svijetu, Erdogan je rekao da njegova država slijedi politiku ravnoteže, ali da Zapad nema ispravnu politiku.

„Mi u Turskoj smo uvijek pratili politiku ravnoteže između Rusije i Ukrajine. Mi ćemo to nastaviti da radimo i u narednom periodu. Ima nekoliko zemalja, na Zapadu, za koje smatramo da nemaju ispravan pristup. Postoji politika koja je zasnovana na podstrekivanju, a takvu politiku slijedi Zapad. Nema pobjednika u ovom ratu, samo veliki broj gubitnika. Ne djeluje da će uskoro završiti rat između Rusije i Ukrajine. Mislim da ne bi trebalo potcijenjivati Rusiju, koja je prestala da ispročuje prirodni gas. Cijena je zbog toga povećana i sve pokušavaju načine da prežive zimu. Zašto neki o tome nisu razmišljali ranije, već sad proveravaju koliko im je zaliha ostalo“, rekao je Erdogan.

Izvor: Nova

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *