Press "Enter" to skip to content

VUKANOVIĆ ISKRENO O SVOJOJ ZARADI: MOJA PLATA KAO NARODNOG POSLANIKA JE 2.580 KM S TIME DA IMAM NEKI KREDIT

Političari u BiH nerado govore o svojim primanjima, čak i o platama i naknadama koje dobijaju iz budžeta. O prihodima koje ostvaraju “sa strane”, odnosno baveći se svojim poslom bolje je i ne pitati.

Naravno, postoje i oni koji ne kriju koliko zarađuju, a jedan od takvih je i zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

– Moja plata kao narodnog poslanika je 2.580 KM s time da imam neki kredit koji sam uzeo zbog ovih presuda tako da dobijam neto oko 1.500 KM i to je to. Nikada nisam kilometar prešao službenim automobilom niti imam telefon ili bilo kakav drugi račun od skupštine. Svake sedmice obiđem barem dva-tri grada, ali i to sve radim o svom trošku. U RS su manje plate poslanika i isto tako mogućnosti što se tiče tih ogromnih troškova koji se nabijaju u Sarajevu na štetu građana. Moje vozilo je staro 18 godina i imam stan koji sam kupio još dok sam bio profesor 2009. godine koji je manji od 40 kvadrata. Imam i porodičnu kuću u Trebinju koju je otac napravio kad sam se rodio. Moj ključni izvor prihoda jeste od mog pisanja i sajta. Da mi nije sajta i onih Google oglasa teško da bih mogao izdržati onaj pritisak od ovih tužbi koje imam – rekao je Vukanović.
On je vrlo otvoreno govorio i o iznosima koje naplaćuje od reklama koje Google plasira na njegovom sajtu.

– U zadnjih godinu i po mislim da sam državi platio više od 4.000 KM, što znači da sam od Google oglasa na sajtu imao oko 40.000 KM prihoda. Svaki dan sajt posjeti od 50.000 do 100.000 ljudi. Sa Google oglasima sam počeo nešto prije pandemije, a tek sada je doživjelo ekspanziju. Kada se desila kriza u Ukrajini nešto je malo to sve “palo”, ali to je svakako vrlo lijep izvor prihoda od kojeg se vrlo lijepo može živjeti. Napravio sam sajt koji je vrlo utjecajan, čitan i hvala ljudima koji me prate. To je moj osnovni izvor prihoda. Mjesec nakon onog mog čuvenog videosnimka “na posao” primio sam oko 3.700 eura i sve je to od oglasa na sajtu i Youtubeu – pojasnio je Vukanović u tekstu kojeg je objavio na svom blogu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *