Press "Enter" to skip to content

VULIĆ BRANI NEŠIĆEVO POPISIVANJE: AKO SE OVAJ ISLAMIZAM I VEHABIZAM PREĆUTKUJU, ŠTA JE SLJEDEĆE, ODRUBLJIVANJE GLAVE?

– Da je BiH normalna država, ovi koji upućuju terorističke prijetnje ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadu Nešiću već bi bili uhapšeni, istakla je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Vulić je konstatovala da pojedinci koji rade u državnim institucijama smatraju da je zločin tražiti od zaposlenih da rade svoj posao, dodavši da je Zakon o državnoj službi u velikoj mjeri umjesto profesionalnosti službe i zaštite službenika napravio od pojedinaca zaštićene od rada i odgovornosti.

Ona je navela da se ministri mijenjaju, a sve ostalo je trajno i nepromjenjivo, pa tako i nerad pojedinaca.

– Bezbroj izvještaja o radu usvajamo po dvije godine kasnije, mnogo materijala kasni i poslanici kritikuju samo ministre i direktore, a svi zaboravljamo ko priprema sve te materijale?! U institucijama BiH većina službenika radi po sistemu ‘po potrebi‘ i kako im je ćeif. Većina njih su saradnici raznih ambasada, još kada pozovu na kafu ombudsmana, koga briga za rad i obavezu ka institucijama i građanima, istakla je Vulić za Srnu reagujući na “prijetnje upućene ministru Nenadu Nešiću”.

Vulić je ocijenila da je novi Zakon o državnoj službi prijeko potreban državnim institucijama, a ne da “pomoćnik ministra bude izabran sa 25 godina, da mu to bude prvo radno mjesto i da sa te pozicije ide u penziju”.

– Svi se mijenjaju, samo državni službenici u institucijama BiH su nepromjenjivi. Pojedinci namjerno blokiraju rad ministara. Bilo da su pomoćnici, sekretari, službenici… svjesni da mogu kako hoće, ponašaju se baš ovako – bahato, neodgovorno, naglasila je Vulićeva.

Ona je upitala i da li će se bilo ko oglasiti zbog “prijetnji upućenih ministru bezbjednosti ili će svi ćutati”.

– Ako se ovaj islamizam i vehabizam prećutkuju, šta je sljedeće, odrubljivanje glave, rekla je Vulić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *