Press "Enter" to skip to content

VULIN: HOĆETE DA PRIZNAMO GENOCID, HOĆETE SRPSKO BRAŠNO I ULJE, A PLJUJETE VUČIĆA

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je “da oni koji su bombardovali Saveznu Republiku Jugoslaviju nemaju pravo da govore o međunarodnom pravu i da od Srbije traže da se određuje i uništava vjekovna prijatelјstva i da pojedini političari u regionu između dva zalogaja srpskog hljeba plјuju Srbiju”.

Vulin je u jutarnjem programu televizije Pink rekao da ga više od sukoba plaši nevjerovatna količina mržnje koja je oslobođena prema ruskom narodu.

– Neshvatlјivo je da je opravdano i normalno izbaciti rusko dijete iz škole, zabraniti nekome da se liječi zato što je Rus, da je normalno oteti mu imovinu, da je normalno izbaciti pisce i umjetnike kao što je Dostojevski iz udžbenika, zato što su Rusi. To se od Hitlera naovamo nije desilo, to shvatanje kolektivne krivice i iživlјavanje na svakom pripadniku tog naroda – rekao je ministar Vulin.
Prema njegovom mišlјenju, svaka rusofobija završava se kao srbofobija, i niko ko je mrzio Rusiju nije volio Srbiju, i niste mogli da čujete da oni koji žele da ubijaju rusku djecu ne bi ubijali i srpsku.

– Zato sam ja ovako glasan, ne zato što sam veliki Rus, već zato što sam Srbin i meni je Srbija na prvom mjestu i Srbi gdje god živjeli su razlog mog političkog djelovanja, ali znam da sve što danas rade ruskoj deci, radili bi i srpskoj – naveo je on.

Kako je ocijenio, očigledno je da je dozvolјeno na nacionalnoj osnovi mrziti dva naroda, Ruse i Srbe, što ga posebno brine jer djeluje da je u svijetu mržnja postala dozvolјena.
Komentarišući izjavu pojedinih stranih zvaničnika o predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, Vulin je ukazao da je i Srbija više puta prozivana i bez dokaza označavana kao zemlјa kasapa i ubica, zemlјa genocida, kao i “da smo mnogo puta čuli da će predsjednika Aleksandra Vučića srušiti na ulicama i da je Srbiji potreban novi Majdan”.

Naglasio je da je Vučić na pravoj strani svijeta jer insistira na vojnoj neutralnosti i samostalnom vođenju politike i da on nije samo političar već državnik koji ima hrabrosti da se odupre pritiscima i radi u interesu svoje zemlјe i svog naroda.

– Stabilnost Balkana zavisi od Srbije i zato što je Srbija stabilna i u stanju da očuva mir, Balkan je u miru – kazao je Vulin i istakao da između dva zalogaja srpskog hljeba pojedini političari u regionu, kao Želјko Komšić i Milo Đukanović plјuju Srbiju.

– Između dva zalogaja srpskog hljeba. Milo Đukanović dobije žito u Crnoj Gori i plјuje Srbiju. “Šiptari” preko Sjeverne Makedonije snabdijevaju se srpskim žitom i ulјem, i plјuju Srbiju i zabranjuju Srbima da glasaju. Od vakcina do hljeba, ulјa, šta god da je potrebno, tu je Srbija – istakao je ministar Vulin.

Naveo je da Crna Gora i Bosna i Hercegovina neće da uđu u otvoreni Balkan jer je to “Vučićev veliki srpski projekat”.

– Hoćete žito, hoćete vakcine, ulјe, ali neće otvoren Balkan – Srbi su to. Hoćete da donesete rezoluciju o genocidu, da kažete da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, a hoćete njihovo brašno i ulјe – upitao je on.

Naglasio je da je Vučić uvijek tu da pruži ruku i pomogne zemlјama u regionu kada nešto zatreba i da za to nikada neće dobiti zahvalnost, već će gledati da njega i Srbiju plјunu gdje god stignu.

U tom kontekstu spomenuo je i napad na Vučića u Srebrenici i istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi ozbilјnu istragu i da nema sumnju da će profesionalci srpske policije doći do slučaja i da će biti podignuta optužnica, objavljeno je na stranici MUP-a Srbije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *