Press "Enter" to skip to content

Yaya Toure: Özil bi se trebao ostaviti Kine i politike, ne može se miješati u to

YAYA TOURE kritizirao je veznjaka Arsenala Mesuta Özila koji je nedavno na sebe privukao puno pažnje izjavama o tretmanu muslimanske manjine Ujgura.

Özil je osudio Kinu zbog terora koji ta zemlja navodno provodi nad Ujgurima, a također je kritizirao muslimanske zemlje jer se nisu oglasile povodom ovog pitanja.

Čitava situacija otišla je toliko daleko da se Arsenal distancirao od izjava njihovog igrača, a kao odgovor Kinezi su ukinuli veznjakov službeni fan klub M10 u toj zemlji, koji je imao 30 tisuća članova, kao i njegovo ime i prezime na kineskom pretraživaču Baidu.

Toure kritizirao Nijemca

O svemu se oglasio i legendarni veznjak Yaya Toure, koji je također musliman, a on je rekao da je Özil napravio pogrešku zato što je objavio svoje mišljenje.

“Mislim da nogometaši moraju ostati unutar nogometa, a da se politikom trebaju baviti političari. Ne možemo se miješati u takve stvari, to privlači puno pažnje i jednom muslimanu može napraviti puno problema. Özilove izjave su njegov izbor, a osobno mislim da je pogriješio što je to rekao”, rekao je Toure.

Kineska državna televizija CCTV nedavno je s programa skinula zakazani prijenos utakmice Arsenala i Manchester Cityja, a glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Kine Geng Shuang pozvao je Özila da posjeti pokrajinu Xinjiang i sam se uvjeri u to što se tamo događa.

Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *