Press "Enter" to skip to content

Za dan ostala bez majke i bake zbog korone: “Sada sam ostala potpuno sama na svijetu”

Anđela Kostić (25) je 5. aprila izgubila baku Vinku i mamu Ljiljanu, koja je bila zdrava, ali je ipak poslije 12 dana izgubila bitku za život.

Bez oca je ostala prije tri godine.

Studentkinja Anđela Kostić (25) iz Niša (Srbija) doživjela je 5. aprila ogromnu tragediju jer joj je u 10.30 umrla baka Vinka Jovančić (82), a u 19 sati majka Ljiljana Kostić (55), te je ostala potpuno sama, pošto joj je otac preminuo prije tri godine. Apsolventkinja stomatologije skrhana je od bola.

– Majka i baka su bile na respiratoru u bolnici. Baka je bila slaba, a prognoze za mamu su bile pozitivne. Ona je 12 dana izdržala najgori udar upale pluća, bila je zdrava, nikakve hronične bolesti nije imala i svi smo mislili da će se izboriti.

A onda je stigla vijest iz bolnice, ostala sam nema. Nije uzimala nikakve lijekove, bila je malo krupnija, ali poslije 12 dana je imala velike šanse kada je toliko izdržala – rekla je za “Kurir” Anđela i dodala da je ona negativna na testu za koronu.

Radovala se što privodim studije kraju i pravila planove za moju stomatološku ordinaciju. Ona je imala uvijek neko rješenje, uvijek neki rezervni plan… Sada sam ostala potpuno sama na svijetu – priča Anđela, koja je ganuta pozivima i pažnjom mnogih koji žele da joj pomognu.

I pored tuge Anđela organizuje dvije sahrane, a javnost se podigla na noge da joj pomogne.

– Mnogo ljudi me je pozvalo da izrazi saučešće, da pomogne. Kolege sa fakulteta su me zvale i dekanka. Moj otac je bio stomatolog, pa mi sada podršku daju i njegovi prijatelji koje odavno nisam čula. Svi mi kažu da moram da budem jaka.

To i pokušavam. Takve stvari se nikada ne prežale, niti te praznine mogu da se popune, već čovjek jednostavno mora da nauči da živi s tim gubitkom – rekla je Anđela, piše “Kurir“.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *