Zabluda šiijskog vjerskog vođe: “Ko posjeti Huseinov mezar, kao da je posjetio Allaha” /VIDEO/

Šiijski hatib u gradu Kerbeli u Iraku, Murtaza Alshahroodi, tvrdi da: ”Allah dž.š. gleda u hodočasnike koji su došli da posjete Huseinov mezar u Kerbeli, prije nego što pogleda u hadžije na Arefatu, i onaj ko posjeti Huseinov mezar kao da je posjetio Allaha dž.š. na Njegovom Aršu”, oslanjajući se na izmišljeni šiijski hadis: ”Ko posjeti Huseina na dan Arefata, kao da je posjetio Allaha na Njegovom Aršu.”
On je u video predavanju koje je objavljeno na šiijskoj službenoj web stranici, između ostaloga, kazao: ”Arefat je jedan od Allahovih poklona i darova Huseinu. Allah kaže Huseinu: ‘Dao sam ti ono što nikome nisam dao i učinio sam da posjeta (zijaret) tvom mezaru na ovaj dan (dan Arefata) bude kao posjeta Meni.’ Allah na ovaj dan ostavlja hadžije koji su se okupili na Arefatu i okreće se hodočasnicima i posjetiocima Huseinovog mezara i oprašta im sve grijehe, a zatim se okrene hadžijama na Arefatu.”
Treba kazati da je broj šiijskih hodočasnika u Kerbeli dostigao milion na dan Arefata, a šiijski mediji stalno podsjećaju na fetvu šiijskog vrhovnog vođe Ali Hamneija o prijenosu hadža u Kerbelu umjesto Meke.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/protectalgeria02/videos/629613133876305/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

saff.ba

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara