Press "Enter" to skip to content

ZABRINUTI KOMŠIĆ NA TRIBINI: Moguće je da noćas snage iz Srbije pređu Drinu i zauzmu RS i daje oni priznaju !

U Stocu je održana tribina posvećena Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine, na kojoj su gosti bili Ivo Komšić i Miro Lazović.

Njihova izlaganja i rečenice koje su izgovorili tog dana kod bh. javnosti izazvalo je mnogo pažnje, rečenice koje su otvorile oči mnogima, koji još žive u zabludi o trenutnim dešavanjima u državi, regiji i svijetu.

Dobio sam uznemiravajuću vijest. Generalni sekretar Jens Stoltenberg je rekao da je NATO rasporedio elemente svojih snaga za brzo djelovanje na kopnu, moru i vazduhu. Naglasio je da će te snage braniti svaki pedalj NATO-a, da će nastaviti pružati podršku Ukrajini kao i drugim državama u regionu kojima prijeti Rusija. Slušajte sada – Gruziji, Moldaviju i Bosnu i Hercegovinu. Dakle, nije slučajno Putin prije dva dana nabrojao nas da BiH spada u zonu interesa Rusije. Ukrajina nije u NATO-u. Nisu ni Srbija, ni mi. U NATO-u su i Crna Gora i Sjeverna Makedonija. Albanija je u NATO-u, mi nismo u NATO-u – kazao je, između ostalog, Ivo Komšić.
Zatim je nastavio i ukazao na opasnost koja vreba.Moguće je da noćas snage iz Srbije pređu Drinu i zauzmu RS i da je oni priznaju. Dodik može za dva sata sazvati svoju skupštinu i da proglasi nezavisnost. Ruske snage mogu vazdušnim putem spustiti 50.000 snaga u državu, a niko neće pucati na njih”, kazao je Komšić.

(Izvor: Hayat.ba)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *