Press "Enter" to skip to content

Začuo se ezan, a onda nesvakidašnji prizor: 89-godišnji Abdullah kao ‘mladić’ trčao da stigne na namaz

Začuo se ezan, a onda nesvakidašnji prizor: 89-godišnji Abdullah kao ‘mladić’ trčao da stigne na namaz hanumabaadmin prije 1 tjedan Aktuelno, Vjerski kutak Ostavi komentar 1,245 Pregledi Videozapis na kojem 89-godišnji Abdullah Hrbat hitrim koracima trči na svoj namaz, postao je viralan, a pregledalo ga je 133 hiljade ljudi…

Naime, korisnik Facebooka, Resul Mehmedović na svom profilu objavio videzapis koji nam prikazuje nesvakidašnji prizor i stavlja u poziciju da razmišljamo o sebi i svom odnosu prema namazu. Video, iako je objavljen prošle godine, stalno bilježi podjele, a drugi korisnici i danas komentarišu ovog, kako u opisu videa piše, Kameničana koji iako je skoro ušao u devetu deceniju, poput mladića, doslovno trči u džamiju.

“Koliko je samo znakovlja u ovom prizoru Danas pred džumu sa minareta odjekuje: “Dođite na namaz! Dođite na spas!”, a moj stari džematlija Abdullah Hrbat iz Kamenice, kojemu je 88-89 godina, doslovno trči da stigne “na namaz, na spas”. Djelo je najbolji vaiz”, stoji u opisu videa.

(Hanuma.ba)

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!