Press "Enter" to skip to content

ZAHIRAGIĆ O NAPADIMA NA REISA: SPREMAN SAM BRANITI NE SAMO PUŠKOM, NEGO I ŽIVOTOM

U BiH se digla velika bura oko posljednje izjave reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića da ukoliko institucije BiH budu ugrožene bit će potrebno braniti “zemlju i oružjem”.

Sada je u njegovu odbranu stao i Haris Zahiragić (SDA). On je na svom Facebook profilu rekao da je nije od puške, nego od pera, ali da je spreman braniti ne samo puškom nego i životom.

Prenosimo njegovo saopćenje u cjelosti.

Naš uvaženi Reis-ul-ulema je intelektualac i učen čovjek, blage naravi i umjerenog govora.

Kada on nešto snažno kaže, dobro on zna zašto je to izgovorio.

Naš uvaženi Reis-ul-ulema je na svojoj koži, kao logoraš, osjetio surovost politika koje i danas, u isto ime, prijete našoj Državi i njenim institucijama.

Kad on nešto snažno kaže, dobro on zna zašto je to izgovorio.

Naš uvaženi Reis-ul-ulema je svoje riječi, potvrdio svojim djelima, ne samo iz mihraba, nego i sa prve linije, ne samo jezikom i perom, nego i puškom, ne protiv civila – hvala Bogu jer to našim prvacima kao ni našem narodu nije imanentno, nego protiv noža, puške i teške artiljerije koja je prijetila da izbriše cijeli jedan narod…

Kad on nešto snažno kaže, dobro on zna zašto je to izgovorio!

Puna podrška našem Reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i osuda onima koji javno pokušavaju degradirati svaki, pa i duhovni autoritet ovog naroda!

I da, neka znaju svi oni koji su napali na našeg duhovnog lidera, nisam od puške, više sam od pera, razgovora i međusobnog poštovanja, ali ovu Državu, koja nama opstanak i slobodu znači, spreman sam braniti ne samo puškom, nego i životom, jer šta je život bez slobode?

I nisam sam, uprkos 3 decenije razvlačenja pameti mojoj generaciji!”, napisao je Zahiragić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *