Press "Enter" to skip to content

ZAKAZAO JE VJENČANJE, A ONDA SU MU OTKRILI TUMOR: OVA PRIČA IZ SARAJEVA IPAK IMA SRETAN ZAVRŠETAK

Efendija Velić je na svom Facebook profilu objavio još jednu dirljivu priču.

Uz iskušenje bolesti ljubav je na kraju ipak je pobijedila, poručuje između ostalog Velić u svojoj objavi koju prenosimo u cjelosti:

Ima jedan momak, moj ahbab, ljetos planirao da se ženi i sve bili dogovorili i prijavili vjenčanje a njega netom prije toga zabole leđa i prepona, ode na pregled i ultrazvuk i ustanovi se da ima tumor u donjem dijelu. Otkaže vjenčanje, zakaže operaciju. Operiše se i odstrane mu tumor. Nakon toga mu prepišu hemoterapiju i to njih veći broj. No, s druge strane, ljubav između njega i njegove izabranice ne blijedi i to strašno iskušenje nije stalo među njih. Oni odluče da slijede svoje snove, na Allaha se oslonivši. Njihova ljubav i odlučnost postala je još veća. Iskušenje bolesti nije ih zaustavilo. Na početku njegovog liječenja i hemoterapija, oni odluče da se uzmu i zakažu ponovo vjenčanje.
Danas (u subotu op.a.) sam ih vjenčao poslije podne namaza u Ferhadiji. Bio sam sretan što sam dio te njihove priče i što sam bio svjedok njihove ljubavi, odlučnosti i predanosti Allahu, dž.š. To se zove ljubav i vjera. Allah će ih podržati u tome i njihovoj ljubavi i odlučnosti. Allahumme amin.
Dok sam im ovo danas govorio, suze radosnice su se slijevale niz lica. Svi smo bili sretni na njihov dan, a oni najsretniji, tako da budu i do kraja svog dugog života.
P.S. Još i ovo: da im hodža za godinu dana dođe u kuću na akiku.
Allahumme amin i Allah mubarekola!

(Amir Saletović)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *