Press "Enter" to skip to content

ZASTAVE NA POLA KOPLJA: U četvrtak ispraćaj majke, mame i bebice koje su poginuli u tragediji (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je ČETVRTAK, 3. oktobar 2019. godine Danom žalosti na području općine Hadžići, zbog pogibije tri osobe u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak 30. septembra 2019. na magistralnom putu M-17, na dionici Hadžići-Gradac.

U nesreći smrtno su stradale Senada Serdarević (57), Adna Divović (21) i njena četveromjesečna beba Eman Divović. Navodno su se vraćale iz lokalnog Doma zdravlja.

– Sutra će biti spuštene zastave na pola koplja na zgradi Općine Hadžići, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina. Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima. Dženaza namaz će se obaviti u četvrtak , 3. oktobra 2019. godine poslije ikindije namaza u 16:00 sati na mezarju Vilovac u Tarčinu – navela je Press služba Općine Hadžići.

Poginuli su članovi iste porodice, tačnije žena, njena majka i njena beba… U pitanju su Adna Divović (21), njena četveromesečna beba Eman Divović te njena majka Senada Serdarević (57), svi iz Hadžića. Do nesreće je došlo kada se putnički automobil u kojem su se nalazile stradale osobe direktno sudario s kamionom MAN. Vozaču kamiona M.M. (42) iz Visokog je također ukazana medicinska pomoć.

Kako je navedeno u zvaničnom obavještenju za javnost MUP-a Kantona Sarajevo, automobilom “peugeot 307”, koji se sudario sa kamionom “MAN” upravljala je 21-godišnja A.D., nastanjena u Hadžićima, a sa kojom su se u trenutku nesreće nalazili S.S. (57) i dijete rođeno 2019. godine.

Obdukcija tijela, te nalazi vještaka mašinske i saobraćajne struke, trebali bi razjasniti uzroke ove stravične saobraćajne nesreće.

U vezi s okolnostima ove nesreće ispitan je i M.M., vozač kamiona. On se tog dana zaputio ka gradilištu iz betonare koja je udaljena samo 300 metara od mjesta nesreće.

Podsjetimo, u pitanju su majka, njena beba i njena majka, a svo troje su stradali na mjestu nesreće.

Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, čija ekipa je na mjestu nesreće ukazala ljekarsku pomoć i vozaču kamiona, 42-godišnjem M. M. iz Visokog.

– Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode – navedeno je iz policije.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!