Press "Enter" to skip to content

ZASTRAŠIVANJE JAVNOSTI: MEDIJI IZ RS TVRDE DA NATO SPREMA OTMICU MILORADA DODIKA!?

Mediji u Republici Srpskoj, bliski Miloradu Dodiku, plasirali su danas vijest da NATO sprema otmicu lidera SNSD-a. Vijest je objavio prosrpski portal u Crnoj Gori IN4S. No, ona je dobila na važnosti s ozbirom na to da su je prenijeli vodeći mediji u Republici Srpskoj, uključujući javni servis RTRS i agenciju Srna.

Cilj vijesti je, prema svemu sudeći, zastrašivanje javnosti i izazivanje panike. Jasno je da se NATO ne koristi takvim metodama te da je pojačano prisustvo EUFOR-a u BiH isključivo posljedica zabrinutosti nakon napada Rusije na Ukrajinu, javlja Klix.
Kako se navodi u plasiranoj vijesti, NATO “sprema napad na člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a navedena otmica bi se realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga Alijanse uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionskim letom NATO-a nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja”.
U vijesti se navodi da je NATO u posljednjih nekoliko dana ojačao svoje borbene efektive u BiH, “čemu u prilog ide i činjenica da se u posljednjih nekoliko dana intenziviralo djelovanje američke vojno-transportne i izviđačke avijacije nad teritorijom BiH”.

Dodaje se da su registrovani i svakodnevni provokativni pokreti kopnenih snaga NATO-a, prije svega na području Republike Srpske, što zvaničnici Alijanse pravdaju “redovnim aktivnostima”.
Kako tvrdi ovaj portal pravi razlog su “pripremne radnje za protivpravno lišenje slobode Milorada Dodika”.

Portal navodi da bi formalni razlog otmice Dodika bio sadržan u činjenici što on nije osudio napad na Ukrajinu, “ili pak kroz fingirane sudske procese zbog navodne korupcije”.

Prema tvrdnjama izvora, ovo bi bio “samo međukorak u okviru jedne šire strategije destabilizacije Balkana, a ona se svodi na izazivanje adekvatnog odgovora i reakcije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, s obzirom na strategijsku važnost i značaj Republike Srpske za Srbiju”.
“Takođe, stratezi NATO procenjuju da Srbija i RS u ovom trenutku ne mogu dobiti značajniju podršku Ruske Federacije zbog aktuelnih dešavanja u Ukrajini, te shodno tome razvijaju navedene subverzivne varijante ne samo po pitanju Republike Srpske, već i u pitanju pokrajine Kosova”, piše portal IN4S, a prenosi Srna.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *