Press "Enter" to skip to content

Zbog sukoba sa sveštenikom cijelo selo u Srbiji prijeti da će preći na islam

Mještani sela Šopić, nadomak Lazarevca napisali su pismo patrijarhu Irineju kako bi spriječili lokalnog paroha da im sruši crkvu.

Oni u pismu mole patrijarha za pomoća, a ukoliko ona izostane prijete da će kolektivno preći u islam!

– Ako ne dobijemo vašu podršku, koju očekujemo kao vjernici i vaši ijkreni mirjani, bićemo prinuđeni da, bože me prosti, pređemo kolektivno u islam kako bismo po pozitivnim zakonima Republike Srbije dobili bolju zaštitu za naše objekte i da kao naši stari mučenici na taj način čpuvamo našeg Isusa Hrista u srcu, a na glavu stavimo bilo koju kapu koja će nam omogućiti da od bahatosti i bilo čije samovolje zaštitimo naše svetinje – piše u pismu koje su mještani Šopića uputili patrijarhu.

Nevolje su počele kad je selo u julu prošle godine pogodilo nezapamćeno nevrijeme. Za samo nekoliko minuta tornado je oduvao krovove sa stotinjak kuća i čitav zvonik crkve stare 150 godina.

Ali, umjesto da je popravi, kako tvrde nezadovoljni mještani, njihov paroh Mirko Tešić riješio je samovoljno da sruši crkvu i ne njenom mjestu podigne nov hram, uz izgovor da su temelji stare crkve slabi i da je na tom mjestu proradilo veliko klizište, piše “Kurir”

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *