Press "Enter" to skip to content

ZELENE BERETKE: “NA FOTOGRAFIJI SE NE NALAZI BAKIR IZETBEGOVIĆ, TO JE NAŠ KOMANDANT EDO ARNAUTOVIĆ”

Jutros smo na našem portalu objavili fotografiju na kojoj se navodno nalazi lider SDA stranke kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Fotografija koja je prethodno objavljena na FB stranici ‘Bošnjaci’ treba pokazati kako je on veliki borac za Bosnu i Hercegovinu, te da je sa puškom u ruci branio državu kada je bilo najpotrebnije.

Nakon ove objave našoj redakciji su se obratili iz udruženja boraca ‘Zelenie beretke’ kako bi demantovali inofrmaciju da se na pomenutoj fotografiji nalazi Bakir Izetbegović.
“Obraćamo vam se ovim putem jer je na vašem portalu objavljena fotografija na kojoj se kaže da se nalazi gospodin Bakir Izetbegović.Ovim putem vam želimo reći da nije tačna informacija jer se na njoj nalazi jedan od naših komandanata Edo Arnautović .

Fotografija je nastala prije početka agresije a objavio je najtiražniji turski list . Šaljemo vam original fotografije .

Ne želimo demantirati da gospodin Bakir Izetbegović nije bio uključen u pripremu odbrane u periodu ilegale zajedno sa nama, ali na ovoj fotografiji nije . Ali imamo njegove fotografije iz ilegale što dokazuju da je bio uključen, a nastale su u petom mjesecu 91. godine”, naveli su iz Zelenih beretki.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *