Press "Enter" to skip to content

ŽELJA CVIJANOVIĆ ODGOVORILA JOE BIDENU: NE SLAVIMO DAN DRŽAVNOSTI BIH

U Kabinetu predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović je rečeno da se raduju nastavku saradnje sa SAD i vjeruju da ona može biti bolja i intenzivnija.

Na pitanje Srne da prokomentarišu pismo američkog predsjednika Joe Bidena članovima Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću u kojem je uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti – 25. novembra, iz Kabineta su naglasili da su dužni da napomenu da BiH nema zakon o praznicima, te da 25. novembar, koji se u Federaciji BiH obilježava Dan državnosti BiH, nije praznik u cijeloj BiH.
– U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH – rekli su u Kabinetu predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Oni su izrazili uvjerenje da će u budućnosti dodatno unaprijediti odnose, kao i nivo razumijevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH.
crna hronika

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *