Press "Enter" to skip to content

ŽELJKO KOMŠIĆ: “Stranci nam pričaju besmislice dok Dodik kreće u agresiju”

“Dok Murphy najavljuje da će “do kraja godine”, a ne znamo koje “završiti sa Dodikom, a Dodik najavljuje da će “do kraja godine Murphy otići”, dok Satler najvaljuje nikada viđen zamah na evropskom putu, dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice u koje ni sam ne vjeruje, čovjek sa američke crne liste kojeg je Amerikanac Murphy pustio u vlast i Vijeće ministara, vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune po modelu Radovana Karadžića, a koja je prethodila agresiji i ratu devedesetih godina”, kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH reagirajući na dešavanja u Narodnoj skupštini RS.

“Kao i tada ni danas institucije BiH koje su to obavezne po zakonu (tuzilaštva, policijske i sigurnosne agencije) ne reaguju. Moguće da čekaju signal od svojih stvarnih gazda, smještenih u amabasadama, misijama, uredima u Sarajevu.

Zato mi se čini smislenim pozvati te njihove istinske gospodare, kada već te institucije neće da provedu volju onoga ko bi im trebao biti “pravi gospodar” – Ustava i zakona ove zemlje, da im napokon nalože da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

Ako se to ne desi, onda neka se bar ne čude “nama radikalnima” kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način! Jednom jesmo i uvijek ćemo!”, kazao je Komšić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *