Žena između laicizma maloumnika i zakona vjerovjesnika

– Oni su joj dozvolili pjevanje na binama, a Uzvišeni Allah joj je zabranio učenje ezana, ikameta, i aminovanje naglas kako bi sačuvao njenu nježnost.

– Oni su joj dozvolili glumu u filmovima i pozorišnim predstavama, a Uzvišeni Allah ju je oslobodio obaveze prisustvovanja džumi i namazima u džematu.

– Oni su (zlo) upotrebili njen glas u općim razgovorima, medijskim izvještajima i telekomunikacionim firmama kako bi što više pribavljali klijente, a Uzvišeni Allah joj je naredio da u namazu udari o dlanu i da ne izgovara tesbih naglas ako se dogodi imamu ono što to obavezuje, dok je izgovaranje tesbiha naglas propisao samo muškarcima.

– Oni su je proglasili šampionom olimpijskih igara i raznoraznih maratona, a Uzvišeni Allah ju je oslobodio ubrzanog hoda između Es-Safe i Merve, te ubrzanog hoda prilikom prva tri obilaženja oko Kabe za vrijeme Umre kako bi sačuvala svoj stid i čednost.

– Oni su je namamili i odvukli na raznorazna turistička putovanja bez mahrema, a Uzvišeni Allah ju je oslobodio jednog od ruknova (stubova) islama – a to je hadž – onda kada ona nema mahrema.

– Oni su je namamili i odvukli na raznorazne sportske stadione radi navijanja i podrške sportskim timovima, a Uzvišeni Allah ju je oslobodio obaveze odlaska u džihad radi pomaganja vjere.

– Oni su je iz njene kuće odvukli na ulicu; namirisanu, dotjeranu, razgolićenu, pokazujući svoju ljepotu, i koristeći raznorazne karmine i ostale šminke, a Uzvišeni Allah joj je zabranio da udara nogama svojim da ne bi ljudi čuli zveket nakita njenog koji pokriva.

– Oni su je naučili da u svom mobitelu nosi slike svojih drugarica i da iste razgleda zajedno sa svojim mužem bilo to na društevnim mrežama ili nečem drugom, a Uzvišeni Allah joj je zabranio da svom mužu samo opiše neku drugu ženu do te mjere kao da je gleda.

Rekao je Uzvišeni Allah:

وَاللَّهُ يُرِيدُ أَن يَتُوبَ عَلَيْكُمْ وَيُرِيدُ الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الشَّهَوَاتِ أَن تَمِيلُوا مَيْلًا عَظِيمًا

„Allah vam želi oprostiti, a oni koji se za strastima svojim povode žele da daleko skrenete“ (En-Nisa: 27)

Molim Uzvišenog Allaha da oprosti meni i vama, i ostalim muslimanima.

Izvor: t.me/hekmaathar
Prevod: Menhedž

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara