Press "Enter" to skip to content

ZILIĆ PROGOVORIO I O STRAVIČNOJ NESREĆI U KAKNJU: “Najteže je kad auto došlepate do kuće majke…”

Izvor: Dnevni avaz

Zeničanin Armin Zilić (23) već tri godine šlepa vozila nakon teških saobraćajnih nesreća. Kako je ispričao, nagledao se velikih tragedija, a mjesečno je imao i do 200 intervencija.

– Otac se nekada time bavio, pa prestao. Međutim, onda sam ja odlučio da nastavim s tim poslom. Na usluzi sam ljudima u teškim trenucima – objašnjava Zilić.

Ističe da broj intervencija zavisi od vremenskih prilika, ali, uprkos tome, njih, nažalost, ne manjka. Posebno mu teško padaju teške tragedije u kojima ljudi izgube živote.

– Najteže mi je voziti te automobile. Kada dovučete automobil pred kuću porodice poginulog, to su teške scene. Ne možete ostati ravnodušni. Često majke poginulih padaju u nesvijest kada vide automobil – navodi on.

Od brojnih intervencija na koje je išao, a nakon stravičnih nesreća, najviše će, vjeruje, pamtiti onu nedavnu u Kaknju, na autoputu A1, kada su poginule dvije osobe.

– Taj prizor nisam nikada u životu vidio, a intervenisao sam na puno nesreća. Vidjeti čovjekove patike ispod sjedišta, iznositi njegove lične stvari, harmoniku, gledati tijelo…

– Tu ću nesreću, sigurno, pamtiti dok sam živ – izjavio je on.

Automobile javnih ličnosti, poput Hanke Paldum, Bube Corellija i Jale Brata, također je šlepao nakon što je došlo do kvara, a među njima je bilo, navodi, i političara, piše Avaz.ba.

Zilić je besplatno prevozio unesrećene u nedavnim poplavama. Za 8. mart, naprimjer, besplatno šlepa vozila dama, a to nije jedini gest kojim je oduševio javnost.

– Nedavno sam se vraćao iz Sarajeva autoputem i imao vozilo na kamionu. U Visokom sam uočio pokvareno vozilo Hitne pomoći, u kojem se nalazila pacijentica koja je bila životno ugrožena. Bez razmišljanja sam stao i šlepao Hitnu do Zenice – prisjetio se Zilić.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!