Press "Enter" to skip to content

Životna priča Šerifa Konjevića: Šprdali su se mnom, govorili da sam iz šume…

Zbog odrastanja u maloj sredini mnogi su mu po dolasku u Sarajevu govorili da je sve što zna samo riječ “mu”, što ga je mnogo nerviralo.

Ja sam čovjek koji je sit došao u svijet i volim da kažem da sam u Sarajevo došao sit. Moj otac je bio oficir, a mnogi sarajevski džeparoši su me najavljivali kao da sam došao sa ulice, iz šume. Nisu htjeli da znaju, da priznaju da je moj otac ipak bio vojno lice. Ja se time ponosim, pogotovo što su odgojili sina takvog kakav je danas. Moj otac je bio predsjednik općine, sekretar škole – ispričao je Konjević u emisiji “Iz profila”.

Dodaje da ga slava nikad nije promjenila, ali priznaje da je bio čudno dijete.

Bio sam svoj. Nisam htio da slušam i zbog toga sam često od roditelja dobijao sankcije, ne fizičke. Još kao dijete sam osjetio da posjedujem ono nešto i da želim da budem pjevač, već sa šest godina sam to želio. Pjevao sam u konzerve, to mi je bio mikrofon. Svi su se sa mnom šprdali, kao seljak koji ima konje. A imao sam konje, imao sam fin život. Uvijek smo imali dovoljno para da ne budem ni gladan, ni žedan, ni go, ni bos – prisjetio se Konjević.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *