Zlatane Ibrahimoviću, ne igraj se sa Allahom Uzvišenim!

To se zove ISTIDRADŽ, moj Zlatane, što znači POSTEPENO PRIBLIŽAVANJE KAZNI!
Ovo se dešava kada se robovi Allahovi toliko svome Gospodaru i Stvoritelju zamjere, do te mjere da ih On, za njihove grijehe, “nagradjuje” tako što im pruža obilje blagodati, sve dok im ne dodje žestoka kazna koja će im sve naplatiti i koja će ih, poput drveta, iščupati iz korijena.

JA SE NADAM I VJERUJEM DA TI NISI OVAKAV.

Vjerujem da si, u osnovi, dobar momak, da tvojim venama teče muslimanske krvi i da, shodno tome, pokornost Uzvišenom, Istinskom, Jedinom pravom Bogu, Allahu Velikom, od tebe nije daleko.

Zato se nadam da češ prestati sa ovim glupostima, jer, vjeruj mi, time samo sebi krnjiš ugled i ponižavaš se. Stoga, požuri ka oprostu svoga Gospodara i Džennetu prostranome, čije je širina kao širina nebesa i zemlje. Zatraži oprosta od Njega i naći ćeš Ga da je On Milostiv i da prašta.

Izbor je tvoj. Ako me ne poslušaš, a ovo ti je poruka iskrenog savjetnika, znaj da je i prije tebe bilo onih koji su se Bogom htjeli nazvati i predstaviti ljudima…Faraon prokleti je govorio JA SAM VAŠ NAJVEĆI GOSPODAR!! Allah ga je žestoko kaznio, trag mu zameo, danas ga se niko ne sjeća niti mu ime spominje, udavio se u moru. Predanja nam kazuju da je u trenutku smrti izgovarao da nema Boga sem Allaha, ali tada je kasno.

Nadam se da ovo tebe, Zlatane, neće zadesiti. Želim ti svako dobro i sve najljepše, a uputa islama je najljepša stvar zbog koje smo i stvoreni.
Nadam se i Allah molim da ovo pismo dodje do tebe i da nadje put do tvoga srca!

prof., Sanin Musa

Islam-iman.com

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara