Press "Enter" to skip to content

Zločinac Kordić opet bi ubijao Bošnjake: “Sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka sekunda je vrijedila”.

Presuđeni ratni zločinac Dario Kordić, odgovoran za masakr počinjen u aprilu 1993. godine nad 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići kod Viteza, očigledno bi ponovio sve ono za šta je pred Haškim tribunalom osuđen na 25 godina zatvora.

S osmijehom koji ledi krv u žilama i bez imalo pokajanja, Kordić je tokom jednog druženja sa prijateljima sa zadovoljstvom pokazao da su za strašni pokolj u Ahmićima i pripremane jedinice koje su bile pod njegovom komandom.

– Pitao me naš prijatelj sa sjevera Hrvatske, naše integralne, sad, ovdje u tišini: “Je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata?” Ja sam mu rekao – sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka je sekunda vrijedila – sramotno će ratni zločinac Kordić, na šta je od okupljenog društva dobio aplauz.

https://twitter.com/AgencijaPatria/status/1667468509821927428?s=20

A potom su svi uglas zapjevali pjesmu “Vrijedilo je” od Miroslava Škore.

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović rekao je za agenciju Patria da bi Kordić, da smo iole ozbiljna država, već bio uhapšen.

– Na sramotu svima koji i dalje smatraju da su izjave Lidije Bradare i Sanje Vlaisavljević samo pogrešno izražavanje a ne kontinuitet zločinačke politike – rekao nam je Tahirović.

(PATRIA/Saff)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *