Press "Enter" to skip to content

Zločinački vladika Kačavenda zbog korone u teškom stanju prebačen u Beograd

Vasilije Kačavenda, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski, pozitivan je na koronavirus i usljed zdravstvenih komplikacija, upućen je na liječenje u Beograda, saznaje Nova.rs.

Kako navode izvori ovog portala, vladika Kačavenda je zbog zdravstvenih komplikacija morao biti prebačen na liječenje u Beograd i zbog toga su mu sve ranije aktivnosti otkazane.

– On je trebao sutra da ide sa episkopom Filaretom u Vršac, kako bi zajedno proslavili imendan vladike Nikanora – navodi izvor blizak episkopu Vasiliju Kačavendi.

Vladika Kačavenda je poznat po podsticanju na ratne zločine tokom agresije na BiH. Zajedno sa srpskim generalima je proslavljao pad Srebrenice i on je taj koji stoji iza izgradnje crkve u dvorištu nane Fate Orlović.

Također, javnost se još uvijek živo sjeća slučaja vladike Vasilija Kačavende, koji je optužen za pedofiliju i podvođenje maloljetnih dječaka, a za koji niko dosad nije odgovorao. On je podnio ostavku zbog bolesti i to baš u trenutku kada je u javnosti isplivao snimak na kome je on intiman sa jednim mladićem.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *