Značaj sure el-FELEK i en-NAS i šta sve postižemo učenjem ajetul-kursijje

Učenje sura El-Felek i En-Nas

Ebu-Se’id, r.a., je rekao: “Allahov Poslanik, s.a.v.s., je uobičavao tražiti utočište od džina i urokljivog oka sve dok Mu’avizatejn nisu objavljena. Kada su ona objavljena, on ih je koristio a sve drugo je ostavio po strani.”

Učenje Ajetul-Kursijje

Ebu-Hurejre, r.a., je rekao: “Allahov Poslanik, s.a.v.s., me je zadužio za zekat u vrijeme mjeseca Ramazana. Neko je počeo da kopa po hrani. Zgrabio sam ga i rekao odvest ću te Allahovom Poslaniku, s.a.v.s. On je rekao: “Naučit ću te putem neke riječi koje će ti kod Allah pomoći.” Pitao sam koje su to riječi? On je odgovorio: “Kad god pođeš na počinak prouči Ajetul-Kursijju (Al-Bekara, 255 ) od početka do kraja. Onda će ti Allah poslati čuvara koji će ostati s tobom i šejtan ti se neće približiti do jutra.”

Allahov Poslanik, s.a.v.s., me je upitao: “Šta je tvoj zatvorenik sinoć učinio?” Rekao sam o Allahov Poslaniče, on me je naučio nečemu tvrdeći da će mi Allah preko njih pomoći. Rekao je: “Koje su to riječi?” Odgovorio sam da mi je rekao da je to učenje Ajetul-Kursije prije odlaska na počinak i rekao je da mi šejtan neće moći prići do jutra i da će mi Allah poslati čuvara koji će ostati sa mnom. Allahov Poslanik, s.a.v.s., je rekao: “Istinu je rekao iako je on notorni lažac. To je bio šejtan.”

„Kur’anska hamajlija lijek i zaštita od sihra uroka i ograme“ – Almin Omerašević

Obrada: NOVI HORIZONTI

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara