Press "Enter" to skip to content

Znate li koja je razlika između obične vode i Zem-Zem vode?

Poslanik Muhammed, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je rekao: “Najbolja voda na površini Zemlje je voda Zemzema. U njoj je hrana za gladne i lijek za bolesne.” On, sallallahu alejhi ve sellem, je također rekao: “Zemzem-voda je za ono za što se i pije.”

Hemijski elementi koji se nalaze u zemzem-vodi mogu se po­dijeliti pozitivne jone, poput onih natrijuma kalcijuma (200mg/l), kalijuma (20mg/l) i magnezijuma (50mg/l), te nega­tivne jone, kao što su sumpor (372mg/l), bikarbonati (3 66mg/l), nitrati (273mg/l), fosfati (0,25mg/l) i amonijak (6mg /l).

Svaki od ovih sastojaka igra važnu ulogu u vitalnim funkci­jama ćelija ljudskoga tijela. Poznata je činjenica da postoji direk­tna povezanost između neravnoteže minerala u ljudskom tijelu i brojnih bolesti. Mineralne pitke i nepitke vode se stoljećima koriste u liječenju mnogih bolesti kao što je reumatizam, da bi aktivirale cirkulaciju krvi, i koriste se da bi zamijenile neke ele­mente koji mogu nedostajati tijelu. Mineralne pitke vode koriste se u liječenju mnogih bolesti kao što su gastritis, probavne smet­nje, bolesti srca i druge. S druge strane, mineralne nepitke vode su korisne u liječenju drugih bolesti kao što su reumatizam, ar­tritis i kožna oboljenja.

“Pili smo je da bismo se izliječili od nekoliko bolesti, i izliječili smo se. Također sam vidio ljude kako preživljavaju samo pijući zemzem-vodu tokom više od 15 dana i nisu osjećali glad.” (Ibnu-l-Kajjim)

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!