Press "Enter" to skip to content

Zoranu Milanoviću stiglo pismo iz Srebrenice: “Jadno je i bijedno da jedan predsjednik države…”

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i udruženja Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” poslali su pismo Zoranu Milanoviću, predsjedniku Republike Hrvatske.

Pismo ima samo dvije rečenice.

“Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, jadno je i bijedno da jedan predsjednik države “koja je članica svih organizacija, kojih Bosna i Hercegovina nikad neće biti”, sebi dozvoli ovakav vokabular. Živi vi nama bili”, navodi se u pismu.

Podsjećamo, Milanović je rekao je da je laž da je negator genocida u Srebrenici i da se nada da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva te je istaknuo da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH.

“Mislio sam da je to dostojanstvena udruga majki poginulih, ubijenih u Srebrenici. To su sada već žene koje su u visokim godinama. Ako su tada bile majke, a njihovi sinovi vojnici, to su vrlo stare žene i uvijek su se držale dostojanstveno i nadam se da nisu pale u klješta beskrupuloznih utilitarističkih muljatora iz Sarajeva. Ako jesu bit će mi jako žao”, izjavio je danas Milanović.

radiosarajevo.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *