Press "Enter" to skip to content

“ŽRTVOVALA JE SVOJ ŽIVOT DA BI RODILA KĆERKU”: ISPOVIJEST SUPRUGA PREMINULE…

Prije četiri mjeseca smo dobili kćerku. To je bila njena najveća želja – da se ostvari kao majka. Iskreno, ona je žrtvovala svoj život svjesno da bi se ostvarila kao majka. To svi ljekari kažu, svjesno je ušla u taj rizik. Ovim riječima počinje ispovijest za Blic advokat Zoran Pešić iz Niša, suprug advokatice Marije Takić Pešić (33), koja je preminula poslije teške bolesti, samo četiri mjeseca nakon što je na svijet donijela prelijepu djevojčicu.

Bolest sa kojom se Marija borila par godina nije je zaustavila na profesionalnom planu gdje je bila jako uspješna, ali ni u želji da pomaže drugima – u dva navrata organizovala je humanitarne akcije prikupljanja pomoći za siromašnu, bolesnu djecu i djecu bez roditeljskog staranja, koje su dirnule Srbiju. Na kraju, u julu ove godine, rodila je kćerku i ostvarila svoju najveću životnu želju.

Nekoliko godina bolesna

– Ona je tu bolest imala par godina i ona je svjesno žrtvovala svoj život da se ostvari kao majka. Čim se porodila, krenuli su problemi sa teškom bolešću. A imala je izuzetan život, lijep život. Iz njenog položaja, iz njene životne pozicije, da ti svjesno svoj život žrtvuješ, to je nešto veliko. Sve nas koji je volimo ostavila je u teškoj tuzi, ali šta ćemo, to je. Moramo da se trudimo da sve ono što je ona željela i zamislila, bar djelić toga, da ostvarimo. To je moj put, da izvedem dijete na pravi put, da dijete sazna i shvati kakva je majka bila kraljica, da samo djelić onoga što je ona željela, ja sprovedem u djelo. To je neka moja životna misija nadalje – povjerava se Zoran.
On kaže da je Marija bila takva osoba da su je svi voljeli.
Mariju ne postoji neko ko ne voli, ko za nju može nešto loše da kaže. Bilo koga na jugu Srbije da pitate, reći će vam sve najbolje. Meni je život promijenila na bolje drastično, i svakome kome je ušla u život je usrećila život. Na meni je sada da ja to prenesem što više mogu na dijete – kaže Zoran.

Bavila se humanitarnim radom

Marija se bavila i humanitarnim radom, a njene akcije dirnule su Srbiju.

Na Božić 2021. godine Marija je sa suprugom Zoranom pokrenula humanitarnu akciju podjele više od 500 paketića siromašnoj djeci i djeci bez roditeljskog staranja u Nišu i Leskovcu a godinu dana ranije, obezbijedila je 40 paketića za djecu na niškoj onkologiji, za šta je bila nagrađena plaketom NURDOR.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *